22.12.2015
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες( μπούτι κατά προτίμηση)
2 κουτάκια μπύρας
4 - 5 κ.σ. μουστάρδα
2 - 4 κ.σ. μέλι
λάδι για το ρόδισμα
αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Μαρινάρω απο νωρίς το κρέας μου μέσα στην μπύρα (1ο κουτάκι) τουλάχιστον 2-3 ώρες κατά προτίμηση και κατά διαστήματα το ανακατεύω.
Το στραγγίζω, ρίχνω λίγο λάδι και το ροδίζω στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνω λίγο πριν το τέλος του τσιγαρίσματος.
Όταν έχει ροδίσει πια αρκετά ρίχνω το μισό απο το 2ο κουτάκι μπύρας, κλείνω το καπάκι, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτεί (να μαλακώσει). Το αφήνω έως ότου αρχίσει να καραμελώνει.
Σε ένα μπολ ρίχνω την υπόλοιπη μπύρα (του 2ου κουτιού), την μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύω καλά ώσπου να γίνει μια σάλτσα.
Την σάλτσα αυτή, την ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό. Αφήνω να πάρει μια βράση και να πήξει λίγο.
Σερβίρω με ρύζι ή πουρέ.
https://www.sintagespareas.gr