STAR FM FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

STAR FM FORUM

Star fm 102.4-Rethymno-Crete-Greece/Ενημερωτικος-Μουσικος Ρ/Σ
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
RETHIMNO WEB RADIO TV
Πρόσφατα Θέματα
» Χειμερινό κλάδεμα Μέρος Α΄- Κλάδεμα καρποφορίας και ανανέωσης
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 08:05 από Admin

» ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 00:41 από Admin

» 5 μυστικά για συγκομιδή ελιάς
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΣαβ Νοε 25 2017, 01:05 από Admin

» Επαγγελματίες αγρότες με πιστοποίηση αποκτούν προτεραιότητα στα Βιολογικά
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:42 από Admin

» Γλοιοσπόριο : Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:29 από Admin

» Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΠαρ Αυγ 18 2017, 22:01 από Admin

» Τέρμα στις απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών κλπ συμβάσεων από Δήμους, Περιφέρεια, Δημόσιο
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΠεμ Μαρ 23 2017, 00:00 από Admin

» Ο κατά συρροήν «δολοφόνος» ( Xylella fastidiosa )δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Κρήτη, αλλά τον…περιμένουν με το τουφέκι!
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΣαβ Ιαν 28 2017, 13:25 από Admin

» Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΠαρ Ιαν 27 2017, 10:27 από Admin

» Ως και 500.000 ευρώ ενίσχυση για ίδρυση Οµάδων Παραγωγών
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΔευ Ιαν 02 2017, 13:49 από Admin

» Δίκταμο ή Έρωντας (Origanum dictamnus)
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΚυρ Δεκ 11 2016, 09:03 από Admin

» Κυβερνητική δίωξη της Monsanto για πρώτη φορά στην ιστορία της
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΣαβ Δεκ 10 2016, 08:47 από Admin

» Όταν η τρέλα δε πάει στα βουνά αλλά στις....ελιές!!!!!! (VIDEO)
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΠεμ Δεκ 08 2016, 10:43 από Admin

» Ενεργοποιείται η «κάρτα του αγρότη»
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΤετ Δεκ 07 2016, 13:18 από Admin

» Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΠαρ Δεκ 02 2016, 10:09 από Admin

Rethymno
CRETE GUNS
Star Fm 102,4 Rethymno
ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΛΟΙ:http://mili-crete.gr/
Κορυφαίοι συγγραφείς
Admin
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο Bar_leftΠως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο BarΠως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο Bar_right 
Εικονοθήκη
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο Empty
SKYPE
Call mrdan341

 

 Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 997
Points : 2974
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2012

Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο   Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο EmptyΠαρ Δεκ 18 2015, 12:30

18.12.2015

Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο -

Το τυρί αυτό παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ν. Ζυγούρη το 1914. Αποτελεί σε μεγάλο βαθμό απομίμηση του Ελβετικού Cryuere γνωστού στην Ιταλία με το όνομα Griviera.

Θεωρείται το πιο εκλεκτό Ελληνικό σκληρό τυρί.
Αρχικά χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή του μόνο πρόβειο γάλα, σήμερα έχουμε παραγωγή γραβιέρας και από αγελαδινό.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν σήμερα διάφοροι τύποι γραβιέρας όπως Κρήτης, Νάξου, Λαμίας, Αγράφων.

Η γραβιέρα είναι ένα ανοιχτό κίτρινο έως λευκό τυρί με διάσπαρτες μικρές τρύπες. Η ποιότητα του γάλακτος είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα της γραβιέρας.
Για να παραχθεί γραβιέρα καλής ποιότητας πρέπει το γάλα να είναι φρέσκο, πολύ καθαρό, να μην περιέχει αντιβιοτικά και να έχει λιποπεριεκτικότητα 6% περίπου στην περίπτωση του πρόβειου και 3,3% στην περίπτωση του αγελαδινού.

Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο -

Τρόπος παρασκευής
Η βιομηχανική παρασκευή της γραβιέρας γίνεται από παστεριωμένο γάλα.
Στην περίπτωση αυτή προστίθενται στο γάλα μετά την παστερίωση, οξυγαλακτική καλλιέργεια και προπιονικά βακτήρια που βοηθούν στο σχηματισμό οπών στο τυρί.
Η πήξη του γάλακτος γίνεται στους 34-36°C με ποσότητα πυτιάς τόση ώστε το πήγμα να είναι έτοιμο για διαίρεση μετά από 25-30 min. Σε περιπτώσεις που το γάλα είναι ξινό η πήξη γίνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Μετά την ολοκλήρωση της πήξεως γίνεται διαίρεση σε τεμαχίδια μεγέθους σπόρων καλαμποκιού. Τα τεμαχίδια πρέπει να είναι ομοιόμορφα. Ακολουθεί ήπια ανάδευση του τυροπήγματος η οποία επιταχύνεται με την πάροδο του χρόνου και διαρκεί 5-10 min. Ακολουθεί αναθέρμανση του τυροπήγματος.
Μετά την αναθέρμανση γίνεται ανάδευση του τυροπήγματος για 10-20 min, ώστε τελικά οι κόκκοι να αποκτήσουν την κατάλληλη υγρασία, το οποίο διαπιστώνεται εμπειρικά. Ακολουθεί η εξαγωγή του τυροπήγματος, η οποία γίνεται ταχύτατα και στη συνέχεια οι κόκκοι πιέζονται με ειδικές πρέσες ώστε να συγκολληθούν κανονικά.
Αφού ολοκληρωθεί η πίεση ακολουθεί αλάτισμα με εμβάπτισμα των τυριών σε άλμη θερμοκρασίας 10-12 °C.

Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο -

Από την άλμη το τυρί μεταφέρεται στις αίθουσες ωριμάνσεως που έχουν θερμοκρασία 12-14°C και σχετική υγρασία 85%, και από την επομένη αρχίζουν τα ξηρά αλατίσματα. Μετά από τρεις εβδομάδες η γραβιέρα μεταφέρεται σε θαλάμους με μεγαλύτερη θερμοκρασία 16-18°C και σχετική υγρασία 90-95%, όπου συνεχίζεται το αλάτισμα και παραμένει εκεί για 1,5-2 μήνες. Κατά το διάστημα αυτό σχηματίζονται οι οπές στο τυρί.
Η ωρίμανση της γραβιέρας ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.





http://neosagroths.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://star-fm.webs.com
 
Πως φτιάχνουμε τυρί γραβιέρα: Οδηγίες και βίντεο
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Συνταγή: Φτιάξτε τυρί φέτα και μυζήθρα
» ΕΛΓΑ οδηγίες για την ασφάλιση και την αποζημίωση δικαιούχων
» Η ιστορία της ΕΡΤ 3 (βίντεο)
» ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό της καταδίκης Παπαγεωργόπουλου
» Ψαλιδια και μπολιασματα ( ΒΙΝΤΕΟ )

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
STAR FM FORUM :: Συνταγές μαγειρικής-
Μετάβαση σε: