STAR FM FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

STAR FM FORUM

Star fm 102.4-Rethymno-Crete-Greece/Ενημερωτικος-Μουσικος Ρ/Σ
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
RETHIMNO WEB RADIO TV
Πρόσφατα Θέματα
» Χειμερινό κλάδεμα Μέρος Α΄- Κλάδεμα καρποφορίας και ανανέωσης
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 08:05 από Admin

» ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 00:41 από Admin

» 5 μυστικά για συγκομιδή ελιάς
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΣαβ Νοε 25 2017, 01:05 από Admin

» Επαγγελματίες αγρότες με πιστοποίηση αποκτούν προτεραιότητα στα Βιολογικά
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:42 από Admin

» Γλοιοσπόριο : Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:29 από Admin

» Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΠαρ Αυγ 18 2017, 22:01 από Admin

» Τέρμα στις απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών κλπ συμβάσεων από Δήμους, Περιφέρεια, Δημόσιο
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΠεμ Μαρ 23 2017, 00:00 από Admin

» Ο κατά συρροήν «δολοφόνος» ( Xylella fastidiosa )δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Κρήτη, αλλά τον…περιμένουν με το τουφέκι!
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΣαβ Ιαν 28 2017, 13:25 από Admin

» Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΠαρ Ιαν 27 2017, 10:27 από Admin

» Ως και 500.000 ευρώ ενίσχυση για ίδρυση Οµάδων Παραγωγών
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΔευ Ιαν 02 2017, 13:49 από Admin

» Δίκταμο ή Έρωντας (Origanum dictamnus)
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΚυρ Δεκ 11 2016, 09:03 από Admin

» Κυβερνητική δίωξη της Monsanto για πρώτη φορά στην ιστορία της
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΣαβ Δεκ 10 2016, 08:47 από Admin

» Όταν η τρέλα δε πάει στα βουνά αλλά στις....ελιές!!!!!! (VIDEO)
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΠεμ Δεκ 08 2016, 10:43 από Admin

» Ενεργοποιείται η «κάρτα του αγρότη»
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΤετ Δεκ 07 2016, 13:18 από Admin

» Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΠαρ Δεκ 02 2016, 10:09 από Admin

Rethymno
CRETE GUNS
Star Fm 102,4 Rethymno
ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΛΟΙ:http://mili-crete.gr/
Κορυφαίοι συγγραφείς
Admin
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! Bar_leftΚάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! BarΚάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! Bar_right 
Εικονοθήκη
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! Empty
SKYPE
Call mrdan341

 

 Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας!

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 997
Points : 2974
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2012

Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας!   Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! EmptyΤρι Οκτ 06 2015, 11:30

06.10.2015

Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας! 1444071244-49d4132c247b9d7489366a3014e11778

Ο βασικότερος λόγος που συχνά δεν πετυχαίνουν τα φαγητά με κρέας, είναι επειδή σκληραίνει στο μαγείρεμα και έτσι χάνει όλη τη νοστιμιά του. Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα. Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαγείρεμα, για να γίνει μαλακό το κρέας, ανάλογα με τον χρόνο σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να το μαγειρέψετε:

– Αποφασίστε αν θα βράσετε ή θα ψήσετε το κρέας σας. Το βράσιμο έχει την ιδιότητα να λιώνει τον συνδετικό ιστού του κρέατος και να του δίνει τη μορφή ζελατίνας. Αντίθετα, το ψήσιμο συρρικνώνει και σκληραίνει τους συνδετικούς ιστούς του, με αποτέλεσμα να σκληραίνει το κρέας. Έτσι, κομμάτια όπως κότσι, ποντίκι, στηθοπλευρά, καπάκι, σβέρκος και λάπα είναι καταλληλότερα για βράσιμο, ενώ φιλέτα, μπριζόλες, κόντρα, σπάλα και σπαλομπριζόλες είναι προτιμότερο να ψήνονται.

– Βάλτε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σκεύος, το οποίο θα γεμίσετε είτε με αναψυκτικό με ανθρακικό (ιδανικά χωρίς ζάχαρη), είτε με σόδα. Το κρέας θα μαριναριστεί στη σόδα και θα μαλακώσει αφάνταστα.

– Εναλλακτικά, πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

– Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.

– Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.

– Αν πρόκειται να βράσετε το κρέας, για να μην χάσει τους φυσικούς χυμούς του, βάλτε το σε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί (εκτός εάν φτιάχνετε σούπα, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό). Στο ζεστό νερό οι πρωτεΐνες του κρέατος παίρνουν μορφή ζελατίνας και σχηματίζουν μια προστατευτική κρούστα, η οποία εμποδίζει τη διαφυγή των χυμών του και το κρατά μαλακό.

– Μην αλατίσετε το κρέας πριν το μαγείρεμα, αλλά κατά την διάρκεια αυτού. Επίσης, την ώρα που βράζει μπορείτε να ρίξετε και λίγη ζάχαρη.

– Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.

– Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.

– Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.

http://live-plus.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://star-fm.webs.com
 
Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Συνταγές μαγειρικής απο το getlisted
» Τα μυστικά της Σφίγγας
» Ανυδρος λαχανόκηπος και τα μυστικά του
» 5 μυστικά για συγκομιδή ελιάς
» ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΚΥΡΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ, ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, που ενέγραψε και εκτέλεσε η ΑΤΕ από το 2000 (και υπό προϋποθέσεις από το 1992) μέχρι σήμερα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
STAR FM FORUM :: Συνταγές μαγειρικής-
Μετάβαση σε: