STAR FM FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

STAR FM FORUM

Star fm 102.4-Rethymno-Crete-Greece/Ενημερωτικος-Μουσικος Ρ/Σ
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
RETHIMNO WEB RADIO TV
Πρόσφατα Θέματα
» Χειμερινό κλάδεμα Μέρος Α΄- Κλάδεμα καρποφορίας και ανανέωσης
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 08:05 από Admin

» ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 00:41 από Admin

» 5 μυστικά για συγκομιδή ελιάς
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΣαβ Νοε 25 2017, 01:05 από Admin

» Επαγγελματίες αγρότες με πιστοποίηση αποκτούν προτεραιότητα στα Βιολογικά
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:42 από Admin

» Γλοιοσπόριο : Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:29 από Admin

» Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΠαρ Αυγ 18 2017, 22:01 από Admin

» Τέρμα στις απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών κλπ συμβάσεων από Δήμους, Περιφέρεια, Δημόσιο
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΠεμ Μαρ 23 2017, 00:00 από Admin

» Ο κατά συρροήν «δολοφόνος» ( Xylella fastidiosa )δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Κρήτη, αλλά τον…περιμένουν με το τουφέκι!
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΣαβ Ιαν 28 2017, 13:25 από Admin

» Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΠαρ Ιαν 27 2017, 10:27 από Admin

» Ως και 500.000 ευρώ ενίσχυση για ίδρυση Οµάδων Παραγωγών
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΔευ Ιαν 02 2017, 13:49 από Admin

» Δίκταμο ή Έρωντας (Origanum dictamnus)
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΚυρ Δεκ 11 2016, 09:03 από Admin

» Κυβερνητική δίωξη της Monsanto για πρώτη φορά στην ιστορία της
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΣαβ Δεκ 10 2016, 08:47 από Admin

» Όταν η τρέλα δε πάει στα βουνά αλλά στις....ελιές!!!!!! (VIDEO)
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΠεμ Δεκ 08 2016, 10:43 από Admin

» Ενεργοποιείται η «κάρτα του αγρότη»
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΤετ Δεκ 07 2016, 13:18 από Admin

» Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΠαρ Δεκ 02 2016, 10:09 από Admin

Rethymno
CRETE GUNS
Star Fm 102,4 Rethymno
ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΛΟΙ:http://mili-crete.gr/
Κορυφαίοι συγγραφείς
Admin
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες Bar_leftΣουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες BarΣουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες Bar_right 
Εικονοθήκη
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες Empty
SKYPE
Call mrdan341

 

 Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 997
Points : 2974
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2012

Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες   Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες EmptyΚυρ Ιουν 07 2015, 22:18

08.06.2015

Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες 910084c4eb3461ee8947cd42bdd4b146_L



Τα σουγάνια ή αλλιώς κρεμμυδοντολμάδες αποτελούν ένα απο τα δημοφιλέστερα "μεζεδλίκια" ή αλλιώς μεζεδάκια -αλλά και κυρίως πιάτο πολλές φορές -,σε κάθε λεσβιακό ταβερνάκι ενώ οι νοικοκυρές έχουν και έναν ακόμη λόγο να "κλαίνε" όταν τα καθαρίζουν πέρα από το κλασσικό στιφάδο.

Η γέμιση ή αλλιώς "γόμος" βρίσκει στα καλοβρασμένα και αρωματισμένα με μπαχαρικά φύλλα κρεμμυδιού την πιο γευστική αγκαλιά για να "ξεκουραστούν" την ώρα του φαγητού σε όλους, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους...

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο με χοιρινό
200 γρ ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει ώσπου να μαλακώσουν. Κατόπιν τα ανοίγουμε φύλλο φύλλο για να τοποθετήσουμε τη γέμιση η οποία παρασκευάζεται ως εξής: Ανακατεύουμε τον κιμά, την τομάτα, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα ενιαίο μείγμα. Παίρνουμε μικρές κουταλίτσες απ' αυτό και τις τοποθετούμε στο κέντρο των φύλλων κρεμμυδιού. Κλείνουμε το ντολμά και τον βάζουμε στην κατσαρόλα ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν κυκλικά. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον λαδάκι και λίγο νερό και τους σκεπάζουμε με βαρύ πιάτο, για να μην ανοίξουν τα φύλλα κατά το βράσιμο το οποίο διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε αν επιθυμούμε και λίγο χυμό λεμονιού.


http://www.http://www.lesvoskitchen.gr.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://star-fm.webs.com
 
Σουγάνια-κρεμμυδοντολμάδες
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
STAR FM FORUM :: Συνταγές μαγειρικής-
Μετάβαση σε: