STAR FM FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

STAR FM FORUM

Star fm 102.4-Rethymno-Crete-Greece/Ενημερωτικος-Μουσικος Ρ/Σ
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
RETHIMNO WEB RADIO TV
Πρόσφατα Θέματα
» Χειμερινό κλάδεμα Μέρος Α΄- Κλάδεμα καρποφορίας και ανανέωσης
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 08:05 από Admin

» ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΣαβ Ιαν 20 2018, 00:41 από Admin

» 5 μυστικά για συγκομιδή ελιάς
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΣαβ Νοε 25 2017, 01:05 από Admin

» Επαγγελματίες αγρότες με πιστοποίηση αποκτούν προτεραιότητα στα Βιολογικά
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:42 από Admin

» Γλοιοσπόριο : Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές!
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΔευ Οκτ 02 2017, 21:29 από Admin

» Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΠαρ Αυγ 18 2017, 22:01 από Admin

» Τέρμα στις απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών κλπ συμβάσεων από Δήμους, Περιφέρεια, Δημόσιο
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΠεμ Μαρ 23 2017, 00:00 από Admin

» Ο κατά συρροήν «δολοφόνος» ( Xylella fastidiosa )δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Κρήτη, αλλά τον…περιμένουν με το τουφέκι!
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΣαβ Ιαν 28 2017, 13:25 από Admin

» Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΠαρ Ιαν 27 2017, 10:27 από Admin

» Ως και 500.000 ευρώ ενίσχυση για ίδρυση Οµάδων Παραγωγών
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΔευ Ιαν 02 2017, 13:49 από Admin

» Δίκταμο ή Έρωντας (Origanum dictamnus)
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΚυρ Δεκ 11 2016, 09:03 από Admin

» Κυβερνητική δίωξη της Monsanto για πρώτη φορά στην ιστορία της
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΣαβ Δεκ 10 2016, 08:47 από Admin

» Όταν η τρέλα δε πάει στα βουνά αλλά στις....ελιές!!!!!! (VIDEO)
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΠεμ Δεκ 08 2016, 10:43 από Admin

» Ενεργοποιείται η «κάρτα του αγρότη»
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΤετ Δεκ 07 2016, 13:18 από Admin

» Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΠαρ Δεκ 02 2016, 10:09 από Admin

Rethymno
CRETE GUNS
Star Fm 102,4 Rethymno
ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΛΟΙ:http://mili-crete.gr/
Κορυφαίοι συγγραφείς
Admin
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! Bar_leftΓιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! BarΓιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! Bar_right 
Εικονοθήκη
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! Empty
SKYPE
Call mrdan341

 

 Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό!

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 997
Points : 2974
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 14/09/2012

Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό!   Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! EmptyΣαβ Σεπ 20 2014, 09:02

20.09.2014

Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό! %CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%BB%CE%BF%CF%8D_%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%80_-_%CF%84%CE%BF_%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8C!-e3fa92822973409be68fb54a205835a5

Μερακλίδικο, ιδιαίτερο, νόστιμο όσο τίποτε άλλο, με ιστορία μεγάλη και μακρινή...

Υλικά:
Για τον κιμά
•1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
•2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
•4 σκελίδες σκορδο
•1 φακελλάκι κουκουναρόσπορους, σωταρισμένοι και κρύοι
•1/4 κούπας λάδι ελιάς
•1 κουταλιά σούπας καπνιστή καυτερή πιπεριά
•1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
•1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο κίμινο
•1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο κόλιανδρο
•1 κουταλιά γλυκού φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι
•1 κουταλιά γλυκού χοντρό αλάτι
Για την σάλτσα τομάτας
•2 κουτιά τομάτα σε κύβους
•1/4 κούπας λάδι
•1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
•2 σκελίδες σκόρδο
•1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
•1 κουταλιά σούπας ξύδι
•1 κουταλιά γλυκού καπνιστή καυτερή πιπεριά
•1/4 κουταλιά γλυκού γαρύφαλο
•1/2 κουταλιά γλυκού μπαχάρι
•1 ξύλο κανέλας
•αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τα γύρω-γύρω
•ψητές πιπεριές
•γιαούρτι
•μαϊντανός
•πίτες για σουβλάκια

Εκτέλεση:

Ετοιμάζω το μίγμα για τα κεμπάπ. Πολτοποιώ τις πιπεριές, το σκόρδο, το κουκουνάρι με όσο νερό χρειάζεται. Προσθέτω τον πολτό στον κιμά, μαζί με το λάδι και όλα τα μπαχαρικά. Ζυμώνω πολύ καλά. Αφήνω να σταθεί στο ψυγείο για 2 ώρες.
Η καπνιστή πιπεριά δεν υπάρχει στα σουπερ μάρκετ, παρά μόνο στην Ευρυπίδου. Υπάρχει σε καυτερή και απλή. Είναι τόσο καθοριστικό το άρωμά της που δεν θέλω πια να κάνω κεμπάπ χωρίς αυτήν.
Ετοιμάζω τη σάλτσα τομάτας. Σωτάρω, σε κατσαρόλα, το κρεμμύδι με το λάδι σε μέτρια φωτιά, να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά, να σωταριστούν κι αυτά. Η ζέστη του λαδιού "ξυπνά" τα αρώματα των μπαχαρικών. Προσθέτω τη τομάτα και αφήνω να σιγοβράσει για 30-45λεπτά. Γίνεται πυκνή με βαθύ κόκκινο χρώμα.
Γιαούρτι χρησιμοποιώ είτε στραγγιστό (με λίγο νερό να αραιώσει, αλάτι και λάδι) είτε πρόβειο πλήρες με την πετσούλα του.
Πλάθω μακρόστενα μπιφτέκια τα οποία περνάω σε μεταλλικές σούβλες. Τα φέρνω σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσω. Τα αλείφω με λάδι.
Ψήνω σε ηλεκτρική γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα γυρίζω και από την άλλη. Βγάζω και τα ρίχνω αμέσως στο ζωμό από τις πιπεριές.
Ψήνω πίτες αλειμένες με νερό και λάδι, από τις δύο πλευρές. Κόβω σε κομμάτια μπουκιάς.

Σερβίρισμα: Βάζω τις πίτες στο πιάτο, απλώνω σάλτσα πάνω τους, ακουμπάω δύο κεμπάπ, ανάμεσά τους ροδέλες ψητής πιπεριάς, δίπλα τους γιαούρτι πασπαλισμένο με γλυκειά πάπρικα και μαϊντανός ψιλοκομμένος γύρω γύρω.

https://gr.celebrity.yahoo.com/
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://star-fm.webs.com
 
Γιαουρτλού κεμπάπ - το ζουμερό!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
STAR FM FORUM :: Συνταγές μαγειρικής-
Μετάβαση σε: