30.07.2014
4 μεγάλες μελιτζάνες
50 γρ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 ξερό κρεμμύδι
πιπεριά Φλωρίνης
μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στη σχάρα.
Αφαιρείτε τη φλούδα, τις κόβετε σε μικρό καρέ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
ΣΗΜ.: Εάν ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο τρυπήστε πρώτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μαγιονέζα ή γιαούρτι στραγγιστό ή γιαούρτι με ταχίνι και κύμινο
ή γλυκιά πάπρικα εάν θέλετε πιο έντονες γεύσεις.
Ανακατέψτε καλά να έχει ομοιόμορφη υφη
http://www.gastrotourismos.gr/