Μπουμπουριστοί χοχλιοί με αρισμαρί και ξύδι!
Αν έχετε βρεθεί ποτέ στην Κρήτη ή σε κάποιο κρητικό εστιατόριο σίγουρα έχετε συναντήσει σε κάποιο μενού τους “
μπουμπουριστούς χοχλιούς” δηλαδή σαλιγκάρια.
Οι
μπουμπουριστοί χοχλιοί είναι ένα ένα πεντανόστιμο πιάτο , κλασικός μεζές της Κρητική κουζίνας, όπου τα σαλιγκάρια μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, ξύδι και δεντρολίβανο. Τα σαλιγκάρια αφού πλυθούν καλά και βράσουν, τοποθετούνται με το κεφάλι προς τα κάτω σε ένα τηγάνι πασπαλισμένο με αλάτι.
Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία τα σαλιγκάρια μαζεύονται στο κέλυφός τους και παρασύρουν και αλάτι μαζί. Μόλις τα σαλιγκάρια πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά για κανένα πεντάλεπτο.
Μετά το ελαιόλαδο, μπαίνει το
δεντρολίβανο ή αρισμαρί που χρησιμοποιείται πολύ στην κρητική κουζίνα και τελευταίο μπαίνει το ξύδι!
Πηγή: e-table.gr